Uw eerste afspraak


Het is bij de eerste afspraak belangrijk dat u een geldig identiteitsbewijs/paspoort of rijbewijs meeneemt.

Heeft u van uw tandarts een verwijsformulier, röntgenfoto’s of andere bescheiden ontvangen, dan deze graag meenemen.

Vooraf aan het mondonderzoek krijgt u de gelegenheid om bijzonderheden en/of beperkingen met betrekking tot uw algehele gezondheid te bespreken met de mondhygiënist. Er zal een algemene gezondheidsvragenlijst met u worden besproken.

Indien u medicijnen gebruikt is het erg prettig als u hiervan alvast een lijstje opstelt en vervolgens meeneemt naar de praktijk. U kunt ook bij uw eigen apotheek verzoeken om uw lijst met medicatie voor u te laten uitdraaien.

Hierna volgt een mondonderzoek zoals de toestand van de slijmvliezen, gebit, tong en keel.


odydental


Bij tandvleesklachten zal de conditie van uw tandvlees worden vastgelegd in een pocket- of parodontiumstatus. Deze status geeft o.a. weer de diepte van de pocket, bloedingen van het tandvlees, of uw tanden en kiezen stevig verankerd staan, het terugtrekken van het tandvlees en slijtages.

Ook wordt de mate van plaquebeheersing en, eventuele, bloeding beoordeeld. Afhankelijk van de bevindingen wordt bekeken of er mogelijkheden zijn om de verzorging te verbeteren.

Na al deze gegevens te hebben verzameld en met daarbij, de eventueel meegenomen röntgenfoto’s van uw tandarts, wordt u zo duidelijk mogelijk geïnformeerd over de toestand van uw mond en wordt er een tandheelkundig- en financieel behandelplan opgesteld. Dit plan zal samen met u worden doorgenomen.

Afhankelijk van de ernst van de situatie worden er vervolg afspraken gemaakt of eventueel aanvullend onderzoek verricht.
Samen voor gezonde mondzorg

Contact

Openingstijden

Informatiefolders

Mondhygiënistenpraktijk Odydental
Praktijk voor mondhygiëne

Zeefbaan 16
9672 BN Winschoten
tel; 0597 – 432919

WWW.ODYDENTAL.NL

INFO@ODYDENTAL.NL

Mondhygiënistenpraktijk Odydental | Zeefbaan 16 | 9672 BN Winschoten | 0597 – 432 919

Mondhygienistenpraktijk Odydental
blauwe header
NVVP
NVM
blauwe balk footer
slideslideslideslideslide